Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een speciaal ventilatiesysteem. Het zorgt voor mechanische afvoer van vervuilde binnenlucht door het hele huis. Deze ‘vervuilde’ lucht wordt dan vervangen door schone en frisse buitenlucht. De werking van mechanische ventilatie is bijzonder energiezuinig, maakt geen geluid en u kunt zelf eenvoudig de hoeveelheid ventilatie instellen.

Hoe werkt mechanische ventilatie precies?

  • In de buurt van de CV ketel bevindt zich een ventilatie-unit die lucht aanzuigt vanuit de woning en dit afvoert via een buis naar buiten.
  • Via een buizenstelsel wordt de aanzuiging van binnenlucht geregeld. Afzuigventielen bevinden zich op het plafond of in de muur.
  • De ventilatie-unit kent verschillende standen, dus bepaalt u zelf hoeveel lucht per minuut er wordt weggezogen.
  • Als de binnenlucht verdwijnt, wordt op een natuurlijke manier lucht vanuit buiten aangezogen, vaak via ventilatieroosters.

Er zitten vele voordelen aan mechanische ventilatie. Zo is het energiezuinig en dus relatief goedkoop. Ook is het goed voor de gezondheid omdat frisse buitenlucht binnen uw woning komt. Daarnaast is het mechanische ventilatiesysteem erg praktisch, omdat het verschillende standen heeft en u dus zelf de luchttoevoer bepaalt.

Wij van Nissewaard Verwarming raden dit mechanische ventilatiesysteem zeker aan. Onze monteurs werken al lang met dit systeem en dus zijn wij ook in staat om het systeem vakkundig bij u te installeren, te onderhouden en niet te vergeten het periodiek laten reinigen van deze kanalen!

Lijkt dit systeem u wel wat? Kijk dan nu op onze website voor meer informatie of neem contact met ons op. Dan kijken wij wat we voor u kunnen betekenen.