Vloerverwarming

Bij Nissewaard verwarming kunt u ook terecht voor de aanleg van vloerverwarming. Dit is verwarming van een huis of gebouw, ingebouwd in de vloer. Er zijn verschillende vormen vloerverwarming, bijvoorbeeld elektrisch of met behulp van warm water. Vloerverwarming is niet alleen een duurzame vorm van verwarming, maar het is ook nog is zeer comfortabel.

Waarom vloerverwarming?

Er zijn verschillende redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Natuurlijk zorgt het voor lekkere warme voeten en verwarming van uw huis, maar dit is niet het enige voordeel. Vloerverwarming is namelijk ook een duurzame investering en biedt meer comfort in de woning.

Omdat de warmte vanuit de vloer komt, wordt deze optimaal verspreid. Dit zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur omhoog gaat, waardoor de thermostaat weer een stuk lager kan worden ingesteld. Daarnaast is de vloerverwarming onzichtbaar. Er zijn geen radiatoren nodig, dus de inrichting van uw woning wordt niet beperkt. Ten slotte is vloerverwarming beter voor de gezondheid, vanwege de vermindering van stofcirculatie. Dit zorgt ervoor dat u minder snel verkouden wordt of last krijgt van een allergie.

Hoofdverwarming en bijverwarming

Bij de aanleg van vloerverwarming kunt u kiezen om deze als hoofd- of als bijverwarming te doen. Bij hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als bijverwarming is dit wel nodig, dan is de vloerverwarming namelijk extra. Of u beter kunt kiezen voor hoofdverwarming of bijverwarming hangt af van bijvoorbeeld hoe oud uw woning is en hoe de rest van de woning geïsoleerd is. Wij raden u altijd aan te kiezen voor vloerverwarming als hoofdverwarming, indien dit mogelijk is. Zo wordt uw woning namelijk optimaal en duurzaam verwarmd.

Bij interesse of voor aanvullende informatie of advies, kunt u contact met ons opnemen.

vloerverwarming