Warmtepompen

De techniek van een warmtepomp is heel eenvoudig en je haalt hiermee dus goed warmte van buiten om je huis mee te verwarmen. Met een warmtepomp haal je natuurlijke warmte van buiten om binnen te benutten.

Hoe werkt een warmtepomp? De meeste warmtepompen worden elektrisch aangedreven. In een gesloten circuit wordt vloeistof rondgepompt. Deze vloeistof is afhankelijk van de druk en temperatuur van water in gas of in vloeibare toestand. Omdat deze toestanden veranderen wordt steeds warmte opgenomen en weer afgegeven.

Het rendement van een warmtepomp wordt bepaald door het verschil en de stabiliteit van de temperatuur tussen de warmtebron en de koude bron, het elektriciteitsverbruik van de compressor en de effici├źntie van de warmtewisselaars.

De warmtepomp is ideaal omdat het makkelijk werkt en relatief goedkoop is. Ook is de lucht afkomstig van buiten, natuurlijk en dus beter voor de gezondheid dan volledig kunstmatige lucht.

Wij van Nissewaard Verwarming raden deze warmtepompen zeker aan. Onze monteurs kunnen u veel informatie en advies geven over deze warmtepompen. Wij hebben verschillende modellen van de warmtepompen en dus zit er altijd wel wat voor u bij.

Bent u geïnteresseerd in airconditioning of een van onze warmtepompen? Neem dan nu contact op met Nissewaard Verwarming.